Forhandlingsteknik

Hvordan kommer du helskindet igennem en forhandlingssituation på en måde, hvor du både kan se dig selv og din modpart i øjnene bagefter, og hvor du samtidig står tilbage med et godt udfald? Det giver vi et bud på, når vi underviser i forhandlingsteknik. Med en retorisk indgangsvinkel kigger vi på hvilken form for argumentation, der vinder i en forhandling, og hvordan du designer den bedst.

Kom hjem fra dine forhandlinger med gode resultater

Forhandlinger kan virke som en kaotisk situation med modstridende interesser, der kolliderer. Vi forsøger at skabe orden i kaosset ved at have en struktureret tilgang til både vores egne argumenter og de indvendinger, der måtte komme fra modparten. Skulle forhandlingen gå helt i hårdknude taler vi på kurset også om, hvordan man bedst får lavet en konfliktmægling, der leder sagen videre.

Indhold: Dét, vi typisk arbejder med på et kursus i forhandling

 • Interessentanalyse
  Hvem er forhandlingens parter, og hvor stærke er deres interesser? Hvordan er parternes mandat i forhandlingssituationen?
 • ZOPA
  Hvor er forhandlingens ”zone of possible agreement”? Hvor kan du og din modpart mødes i en løsning, der er acceptabel for jer begge? Hvad er uacceptabelt for dig at komme ud af lokalet med?
 • Konflikthåndtering
  Hvilke strategier har du til rådighed, når konflikten spidser til? Hvordan kan du deeskalere situationen og arbejde frem mod et konstruktivt kompromis?

På dette kursus kombinerer vi klassisk retorisk teori med moderne forskning i beslutningstagning og meningsskabelse. Afhængig af situationen i din organisation kan vi lave flere forskellige øvelser, der sætter teorien på prøve i praksis for dermed at give deltagerne en god idé om, hvordan værktøjerne kan skabe værdi i deres hverdag.

Formatforslag

 • 2 undervisningsdage
 • 2 konsulenter, max 12 deltagere

Vi gennemgår lettilgængelig teori om, hvordan du får gode resultater med fra dine forhandlinger og prøver teorien af i praksis.

Hør mere

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for at sammensætte et kursus med fokus på forhandlingsteknik.