Notater og indstillinger

Sidder du i et ministerie, en styrelse, en kommune eller en helt fjerde vidensorganisation, hvor du eller dine medarbejdere producerer notater og indstillinger til en (politisk) ledelse? Så er dette skrivekursus noget for dig. Her lærer du at skrive notater og indstillinger, der rammer hovedet på sømmet, og som er nemme at afkode, læse og handle ud fra. 

Skriv, så dit notat rammer perfekt ned i sag og kontekst

Vi har mange års erfaring med at hjælpe myndigheder og vidensorganisationer med at skrive tekster, der passer til lige præcis det formål, de var tiltænkt. Vi tager 2500 års viden om skrivning og skriveprocesser og komprimerer til et værktøjskursus, der fokuserer energien på at hjælpe dig med at målrette dine tekster.

I politiske organisationer vil man ofte arbejde med en lang række forskellige læsertyper, der læser teksten med væsentligt forskellige mål for øje, og hvis man indretter teksten på den rette måde, kan den understøtte alle disse mål. Det kræver dog, at medarbejderne har nogle redskaber til at redigere deres tekster derhen, hvor ministeren kan nikke til den på to minutter, samtidig med at kontorchefen kan stå inde for den faglige substans i teksten.

Indhold: Dét, vi typisk arbejder med på et kursus i notater og indstillinger

 • Kommunikationssituationen
  Hvordan passer din tekst ind i et større politisk perspektiv? Hvilken beslutning skal læseren tage på baggrund af din redegørelse?
 • Struktur
  Hvordan får du åbnet på den rigtige måde, og hvordan skaber du klarhed i din argumentation gennem en tydelig disposition?
 • Sprog
  Hvilket sprog gør din tekst letlæselig uden at gå på kompromis med den faglige kvalitet?

Som regel starter vi processen med at interviewe organisationens ledere, så vi får defineret de største udfordringer, som kurset skal behandle. Vores erfaring er, at det er en stærk motivationsfaktor for medarbejderne at få deres ledere til at sætte ord på problemerne, inden vi kaster os ud i kurset.

Formatforslag

 • 2 undervisningsdage med ca. en måneds mellemrum
 • 1 konsulent, max 12 deltagere

På dag 1 bliver deltagerne præsenteret for en række greb, der kan gøre deres skriftlige kommunikation mere skarp.

Mellem dag 1 og dag 2 tilsender deltagerne en tekst til konsulenten, der forbereder en grundig feedback til hver enkelt deltager.

På dag 2 giver deltagerne feedback på hinandens tekster og får samtidig konsulentens feedback. Dermed ser deltagerne både, hvordan redskaberne virker på deres egne og på andres tekster.

Hør mere

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for at sammensætte et kursus med fokus på notater og indstillinger.